Фирма „Коаттех” е създадена през 1990 г. във Варна.

Тя е с утвърдени традиции и над 25-годишен опит в областта на технологиите и техниката за повърхностни покрития – прахови полимерни покрития, метални покрития, флокиране, талкиране и др.

„Коаттех” произвежда и предлага:
–       ръчни електростатични уреди модел CESS®;
–       комплекси за ръчно и автоматично боядисване – филтърен и циклонен тип – модел CEN®;
–       електрически и газови пещи и сушилни;
–       оборудване за повърхностна обработка преди боядисване, като ванно оборудване, тунели за струйна обработка, камери за абразивна обработка, апарати за обезмасляване на части и детайли;
–       ръчни и механизирани конвейри, оборудване за трансфер на детайли и изделия в технологични инсталации и линии;
–       апарати за електростатично талкиране на кабели модел apen®;
–       високопрецизни апарати за нанасяне на покрития във вид на ивица при производството на метални опаковки модел apen®-BAND;
–       пещи до 650оС с подов транспортьор за декориране на стъкло;
–       инсталации за метални покрития;
–       механизирани и автоматизирани технологични линии и инсталации за прахово боядисване и емайлиране;
–       оборудване за неутрализация на отпадни води при получаване на повърхностни покрития.

Продукцията, която произвежда фирмата, е иновативно инвестиционно оборудване с широко приложение в различни браншове: хладилно машиностроене, селскостопанско машиностроене, производство на уреди за бита, мебелно производство, кабелна промишленост, стъкларска промишленост, строителство, електропромишленост, консервна промишленост, енергетика.
След своето създаване „Коаттех” се налага като лидер в страната в производството и реализацията на технологии и техника за покрития, основно в резултат на:
–       индивидуално технологично решение за всеки отделен потребител и предлагане на оптимален вариант на оборудване за всеки един от тях;
–       висока иновативност на предлаганите продукти, гарантиращи по-високи технико-икономически показатели;
–       конкурентна цена при добро качество и надеждност;
–       доставка по принципа „до ключ” с гаранции на договорени технически и икономически показатели и експлоатационен сервиз.
През годините „Коаттех” се утвърждава като реномирана европейска марка в бранша, благодарение на наложения стил на разработване – от идеята до крайния продукт, базиран на опита и иновациите.
Част от продуктите, създадени от фирмата, успешно се реализират на външния пазар. Апарати с марка „Коаттех” работят в страни на Европа, като Италия, Испания, Франция, Русия, в страни от Северна Африка.
Фирмата има изградена съвременна производствена база, оборудвана с високотехнологични машини за обработка, която позволява осъществяване на всички етапи на разработване:
–       разработване и създаване на опитни образци;
–       конструиране на отделни апарати и съоръжения, проектиране на инсталации и технологични линии, включващо механична част, Ел., КИП и А, електроника и пневматика;
–       производство на апарати, съоръжения, инсталации;
–       производство на ел. табла, електронни и пневматични модули, електростатични пистолети;
–       монтаж на оборудването;
–       пуск, настройка;
–       сервиз на доставеното оборудване.
Внедрена е система за управление на качеството, сертифицирана по ISO 9001:2008. Оборудвана е лаборатория с модерна техника за контрол на цялостния процес на производство – от проектиране до пускане в експлоатация при клиента.
Ние се ангажираме да дадем на клиентите продукт, който най-пълно отговаря на техните изисквания.

bg_BGБългарски
en_USEnglish bg_BGБългарски