The units for processing before painting are built on a modular principle of unified units and details.

„Коаттех” предлага основно два варианта на оборудване за предварителна химическа обработка:

  • Агрегати, съставени от секции за струйна обработка
  • Ванно оборудване за обработка

Секциите са комплектовани от:

–       Камери, изработени от PP-DWU или неръждаема стомана;
–       Разпръскващи системи, включващи сменяеми разпръскващи дюзи с възможност за настройка на 120о. Изпълнени са от PVC или РР компоненти;
–       Резервоари за флуиди с термоизолация и преливни камери, изработени от неръждаема стомана;
–       Хидравлични системи, включващи: помпи, вентили, манометри и тръбопроводи;
–       Комплект филтърни елементи от неръждаема стомана;
–       Подгреватели за флуиди – електрически или газови;
–       Сензори за температура, ниво и време.

За малки инсталации с ръчен конвейер се предлагат самостоятелни секции за струйна обработка, а за технологични линии с тактов конвейер или конвейер с непрекъснато действие – тунели за химическа обработка, изградени от вход-изходни секции, секции за обработка и междинни секции за отцеждане, система за изсмукване на парите.

Ванното оборудване за предварителна обработка основно се изработва от неръждаема стомана, съобразно агресивността на средата или вани, облицовани с PVC или PP-DWU.

Използват се най-вече в инсталации и линии за боядисване на алуминиеви детайли или други детайли с дължина до 12 м.

В зависимост от технологичните инсталации ванното оборудване има различна комплектация – вана, бордова аспирация, преливник за вода, доливник за вода, дренажен кран, подгревател за флуиди, система за барботаж, сензор за ниво, термодатчик, Ph сензор и др.

Обслужването на агрегатите за струйна обработка се извършва от подвесен конвейер, а ванното оборудване за химическа обработка – от специално разработена транспортна система, осигуряваща двускоростно движение в хоризонтална и вертикална посока на обработваните детайли или транспортните кошници.

Нагревателните системи в агрегатите се изпълняват с енергоизточник ток или газ.

Оборудването за предварителна обработка, което „Коаттех” предлага, осигурява реализирането на съвременни екологични технологии за антикорозионна защита, осигуряващи високо качество, надеждност и дълготрайност на повърхностните покрития.

Камерите за абразивно-струйна обработка са част от технологични инсталации, при които се изисква боядисване на детайли и изделия, направени от горещовалцовани стомани или слабо кородирали материали, както и на отливки.

Камерите се изпълняват от шумоизолиращи панели и облицовка със специална шумоабсорбираща и абразивоустойчива гума.

Комплектоват се с прахоуловители и аспирационна система, пясъкоструен апарат, елеватор – сепаратор, шнекова система за събиране на абразива, ел. табло и автоматика, осветление, допълнително оборудване за работещия в камерата, система за безопасност и сигнализация.

По желание на клиента камерите могат да се окомплектоват и с количка, задвижвана с пневмо-мотори и въртяща се работна маса.

en_USEnglish